Το αγρόκτημα μας βρίσκεται στην παραλίμνια περιοχή της κοινότητας Λευκώνας του δήμου Πρεσπών και παράγει τα εξαιρετικά προϊόντα που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.   

  Τα φασόλια Πρεσπών ξεκίνησαν να καλλιεργούνται από τον κ. Δημητρόπουλο Χρήστο του Σπύρου τη δεκαετία του 1930 καλύπτοντας την τοπική αγορά.

  Στην συνέχεια, με την κατασκευή το 1970 του αρδευτικού δικτύου της περιοχής, ο κ. Δημητρόπουλος Γεώργιος του Χρήστου επέκτεινε την στρεμματική καλλιέργεια σε φασόλια  διοχετεύοντας τα προϊόντα σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.

  To 2010 μαζί με τον πατέρα του ξεκινώντας μια νέα εποχή ο υιός Δημητρόπουλος Χρήστος του Γεωργίου πέρα από την επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα στον κλάδο του Κλιματισμού - Θέρμανσης - Φυσικού Αερίου - Αντλιών Θέρμανσης - Ηλιακών και Ηλιοθερμικών συστημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη, επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό, νέο μηχανολογικό εξοπλισμό και αύξηση της στρεμματικής καλλιέργειας, μετατρέπει την καλλιέργεια των τελευταίων ετών σε μια καινοτόμο αγροτική διαχείριση, στοχεύοντας ψηλά και προωθώντας τα Νο 1 φασόλια , πλέον  και στις αγορές του εξωτερικού, που δείχνουν όλο και μεγαλύτερο  ενδιαφέρον για την άριστη ποιότητα του προιόντος.
back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 922722