Πλακέ μεγαλόσπερμα φασόλια


   Τα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών, ( No 1 παγκοσμίως ) είναι λευκά σε χρώμα και ξεχωρίζουν από  άλλα φασόλια άλλων περιοχών και άλλων χωρών στο σχήμα τους, στο μέγεθός τους, στην φωτεινότητα του προϊόντος και φυσικά στην ποιότητά τους.  Είναι λεπτόφλουδα - ευκολόβραστα (50' λεπτά βράσιμο και 60' χύλωμα) με ιδιαίτερη γεύση που οφείλεται στο μικροκλίμα την εδαφική σύσταση της περιοχής των Πρεσπών . Μαγειρεύονται σε σούπα (φασολάδα) ή πιάζ.

    Από το 1994 μέχρι το 2009 ήταν χαρακτηρισμένα προιόντα Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), ενώ απο τις 28 Μαίου 2009 θεωρούνται προϊόντα Π.Γ.Ε (Προστατευόμενης Γεωργικής Ένδειξης).

    Ο σπόρος είναι ντόπιας προέλευσης και η καλλιέργεια απόλυτα παραδοσιακή. ( 120 -130 καρποί / 100 gr ) έχουν υψηλή διατροφική αξία απόλυτα εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα προσφέρουν στον οργανισμό μας καλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνες χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών.

    Διαθέτουν επίσης  άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα ανόργανα στοιχεία. Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και συντελεί στην μείωση της χοληστερίνης, αφού παρασύρεται ένα μέρος αυτής προς αποβολή  στο έντερο.

    Τα φασόλια  είναι ένα ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος για όλους μας.

                               Γνήσιο   Ελληνικό   παραδοσιακό   προϊόν

                                                    

 

 
back-to-top
address-icon Λευκώνας Πρεσπών Φλώρινας Τ.Κ. 53077
orders-icon παραγγελίες: 697 81.82.300
phine-icon 2310 312911